Reštaurácie denne navštevuje veľa ľudí, takže majitelia, ktorým záleží na zákazníckom komforte, zdravých pracovných podmienkach zamestnancov, zabezpečení ideálnej pracovnej atmosféry a vysokej reputácii reštaurácie ako celku, získavajú pozitívnejšie hodnotenia a zisky. Dôležitú úlohu v tom zohráva klimatizačný systém.

Prečo sú však klimatizácie pre reštauráciu také dôležité? Pokúsme sa pochopiť tento problém.

Medzi hlavné dôvody inštalácie klimatizácie v reštaurácii patria:

  • Vnútorný komfort – optimálna teplota bez ohľadu na ročné obdobie je jednou z podmienok, za akých príde človek do reštaurácie nabudúce. A zdravá mikroklíma umožní zamestnancom pracovať lepšie, produktívnejšie a v dobrej nálade.
  • Funkčné potreby – kuchyňa, izby pre hostí, izby pre personál, technické miestnosti – vyžadujú rôzne mikroklímy. Moderná klimatizácia udrží požadovanú teplotu a vlhkosť vzduchu a v prípade potreby ho prevedie, prečistí a odstráni nepríjemné pachy.

Je dôležité vybrať optimálny systém s potrebnou funkcionalitou, ktorý uspokojí všetky potreby inštitúcie.

Ktoré klimatizácie sú najlepšie pre reštauráciu?

Zvážme, ktoré typy jednotiek je najlepšie vybrať pre reštauráciu.

Vzhľadom na to, že reštaurácia má veľa miestností, ideálnou voľbou by bol multi-split systém. Má jednu vonkajšiu jednotku a niekoľko vnútorných jednotiek. Pre reštaurácie odporúčame niekoľko možností.

  • Kazetové stropné modely sú nevyhnutné pre veľké priestory, vrátane hál a kuchýň. Sú namontované pod stropom v strede a privádzajú vzduch na 4 strany, pričom udržiavajú rovnomerné chladenie/kúrenie. V interiéri takmer neviditeľný.
  • Nástenné jednotky sú cenovo výhodné a ľahko sa inštalujú a udržiavajú. Sú namontované v hornej časti steny. Moderné modely sú stručné, takže dobre zapadajú do dizajnu miestnosti. Vhodné pre administratívne kancelárie, malé banketové sály a pod.
  • Kanálové klimatizácie sú skvelou kombináciou klimatizácie a ventilácie. Takéto modely sú inštalované pod zaveseným stropom a v interiéri je viditeľná iba malá mriežka. Zároveň takýto systém poskytne komfortné podmienky vo všetkých miestnostiach súčasne a vytvorí vysoko kvalitné odstránenie nepríjemných pachov a odpadového vzduchu.

Pri výbere zvážte plochu miestnosti v závislosti od počtu osôb a zariadení, výkonu a rozsahu prevádzkových teplôt klimatizácie a doby prevádzky – invertorové modely sú drahšie, ale energeticky úsporné.

Vytvorenie príjemnej mikroklímy v reštaurácii je náročná, ale dôležitá úloha, ktorá sa plne vyplatí vysokými ziskami, produktívnym personálom a spokojnými hosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *