Site icon Klimachlad Bratislava – klimatizácie

Výber správneho systému pre váš domov

Parapetná klimatizácia

Ak je to jedna miestnosť, ktorú potrebujete chladiť, môže byť správnou voľbou okenná klimatizácia. Systém je tvorený jedinou jednotkou namontovanou na okennom parapete alebo otvorom v miestnosti, ktorá je špeciálne určená na to. Systém vyfúkne chladný vzduch dovnútra pri vysúvaní tepla vonku.

Prenosná klimatizácia

Prenosná klimatizácia je variant jednotného systému a pozostáva z mobilnej jednotky, ktorá je umiestnená  na podlahe miestnosti. Jednotka má hadicový ventil, ktorý odvádza výfukové teplo cez vonkajšiu stenu. Zatiaľ čo táto jednotka má tendenciu vystupovať a byť hlučnejšia ako iné. Jej prevádzka je tiež energeticky náročná.

Multi split klimatizácia

Typická pre byty a hotely, split systém klimatizácie sa skladá z dvoch jednotiek – jeden umiestnený vnútri a jeden vonku. Vnútorná jednotka obsahuje výparník a chladiaci ventilátor, zatiaľ čo vonkajšia jednotka obsahuje kondenzátor, kompresor a expanzný ventil. Na rozdiel od okien a centrálnej klimatizácie jednotka nevyžaduje špecializovaný slot a zaberá menej miesta ako okenné jednotky.

Centrálne klimatizácia

Centrálna klimatizácia je spoločná pre veľké, viacpodlažné budovy, kiná a ďalšie veľké priestory. Jedna centrálna klimatizácia je oveľa praktickejšia ako inštalácia jednotlivých jednotiek v každej miestnosti veľkej budovy alebo domu.

Centrálny systém cirkuluje chladiaci vzduch prostredníctvom systému napájacích a spätných potrubí, t.j. otvorov v stenách, podlahách alebo stropoch pokrytých mriežkami. Tieto kanály vysúvajú chladený vzduch z klimatizácie do domu.

Exit mobile version